250 g cukru krupice
250 g polohrubé mouky
4 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
1/8 l vařící vody
1/8 l oleje
Cukr vyšleháme se žloutky a vodou do pěny.
Pak přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme vyšlehaný sníh.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Na těsto rozprostřeme třešně nebo jiné ovoce.
Pečeme zhruba 35 minut při 170 stupních.
Dobrou chuť.
Třešňové mám ráda .... ale třešně nemáme, tak si musim vystačit s rybízem:-)
OdpovědětVymazatTaky třešně nemáme, ale neodolala jsem jim na farmářských trzích :-) a dobře jsem udělala :-)
VymazatRenčo nádhera a bublaninu mám ráda...u nás je třešní dost i po zavařování tak na víkend upeču...díky za recept, Šárka
OdpovědětVymazatDěkuji Šári, taky budu na víkend muset upéct, už není :-). Tentokrát zkusím rybíz.
VymazatPěkný víkend