pátek 20. října 2017

Babiččina bramboračka

kořenová zelenina (petržel, mrkev, celer)
cibule, pórek
brambory
houby
kroupy
máslo
hladká mouka
masox
podravka
majoránka
česnek
sůl
(vše podle chuti)

Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli a pórek nakrájíme najemno.
V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme zeleninu a za stálého míchání ji necháme osmahnout tak dlouho, až pustí šťávu.
Přidáme houby, promícháme a zalijeme vodou.
Přidáme kostičku masoxu a na kostičky nakrájené
brambory a necháme vařit.
Až jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy a
polévku zahustíme jíškou.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku a
podle chutí osolíme a ochutíme podravkou.




Dobrou chuť a děkuji za milou návštěvu

Žádné komentáře:

Okomentovat